Complimenten van Beacon

 MOOI DING: MIPPAA STAIR TRAINER

Waar veel innovatieve producten tegenwoordig uitbundig versierd worden met mooie features en extra functionaliteiten, schuilt de kracht van dit product juist in haar eenvoud. Mippaa ontwikkelde een universele trapleuning voor kinderen om veilig te leren traplopen. De Stair Trainer is een bouwpakket, dat gemonteerd kan worden onder een bestaande trapleuning. Het product is zeer relevant voor de klant, technisch maakbaar én commercieel levensvatbaar. Een mooi voorbeeld van hoe je met een relatief ‘eenvoudig’ product ook de Sweet Spot van innovatiesucces kunt raken!

Relevant en handig
Ik hoorde van het product via de Baby Innovation Award 2017. Mijn eerste reactie: ‘Wat handig, gek eigenlijk dat dit nog niet bestond!’  Als een nieuw product zo’n reactie oproept heb je in mijn ogen iets relevants te pakken. Jaarlijks belanden 4.570 kinderen in de leeftijd tot 4 jaar bij de spoedeisende hulp vanwege een ongeluk met de trap. Een peuter die leert traplopen is voor veel ouders een bron van angst. Je kind wil graag zelf de trap op, maar de bestaande trapleuning is nog te hoog. Mippaa ontwikkelde hiervoor een mooie oplossing: een trapleuning speciaal voor kinderen. Het gepatenteerde ophangsysteem kan onder de bestaande trapleuning worden gemonteerd. Simpelweg een kwestie van afmeten, afknippen en bevestigen. En in mijn ogen een belangrijk verkoopargument: makkelijk en snel te monteren ZONDER boren.

Slim concept
De Stair Trainer is een simpel bouwpakket, aangeboden in drie kleurvarianten, betaalbaar en eenvoudig te monteren. De trapleuning is ontworpen als een modulaire, universele leuning en past volgens Mippaa op elke trapleuning. Dat verhoogt de potentiële afzetmarkt en daarmee de commerciële levensvatbaarheid van het product flink. De doelgroep (ouders met jonge kinderen die de veiligheid van hun kind belangrijk vinden) is niet bepaald klein. Een mooi voorbeeld van een relatief eenvoudig te produceren product, dat interessant en betaalbaar is voor een grote groep consumenten. Een interessant concept dus! Ben benieuwd of het Mippaa de komende jaren gaat lukken om onderscheidend te blijven in de markt en de commerciële potentie van dit product te oogsten!


Eveline Verbunt

https://www.beacon.nl/nl/